Bio


Remko Burger (1980)

Als oudste van de groep heeft Remko inmiddels alle continenten op zijn lijstje af weten te vinken. Hij is van jongs af aan een fietsfanaat en is, net als Erik, begonnen op de reguliere fiets maar al snel overgestapt op de superieure ligfiets. Na de reizen door Australië, Nieuw-Zeeland en de VS is hij het ligfietsen nog steeds niet zat, en zal dus onvermoeibaar blijven strijden voor meer en meer kilometers. Zelfs na de ontberingen van Zuidoost-Azië en Tsjechië heeft hij er nog steeds zin in. Zijn onaflatend positieve, maar soms onrealistische inbreng – zoals ‘het wordt al lichter’ en ‘vanaf hier is het alleen maar heuveltje af’ – zullen zijn teamleden dan ook maar voor lief moeten nemen.

Erik Kok (1984)

Een doorgewinterd avonturier, zo kun je Erik het best omschrijven. Na de uiterst succesvolle avonturen in Australië, Nieuw-Zeeland en de VS, heeft hij ook in Europa flink wat kilometers gereden. Bewapend met een dikke Canon 60D is hij altijd op zoek naar het perfecte plaatje. Daarnaast is hij ook altijd op zoek naar de hoogste snelheid, want de ligfiets leent zich perfect voor een lekker potje scheuren, zeker bergje af. Maar daar houdt het niet op; Erik houdt ook graag van een lekker drankje, en zijn zoektocht naar de beste ‘single digit whisky’ is misschien nog wel bewonderenswaardiger. Deze zeldzame combinatie van kwaliteiten levert gegarandeerd fantastische verhalen op. Niet altijd in zijn voordeel, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Vincent de Beer (1981)

Sinds 2013 is Vincent, met zijn karakteristieke doorzettingsvermogen, een waardevolle aanwinst voor Team Ligfiets. Geen tegenslag houdt deze jongeman tegen, en daarom zal hij ons team voorlopig ook blijven versterken. Hoewel hij steeds minder valt voor Remko’s – soms iets té – positieve voorspellingen, is hij de magie van de ligfietsvakanties nog altijd niet zat. Dat siert hem. De onbekende wegen blijven hem fascineren, en hij zal over bergen, door dalen en door een onbekend aantal brandnetels gaan om nieuwe landen te verkennen. Zolang er aan het eind van de dag maar een paar biertjes of rumcolaatjes klaarstaan, dan is deze jongen tevreden.

Sebastian van Lankeren (1982)

Deze jolige jongeman heeft Team Ligfiets in de periode 2007-2008 vergezeld in de avonturen door België en natuurlijk Australië en Nieuw-Zeeland. Zijn voorliefde voor drankjes en grapjes maakt hem een geschikte compagnon, zeker na de pittige ritjes die ons in het zuiden van Australië wachtten. Hij was lange tijd afwezig, maar hij is terug! Na een zeer geslaagd weekendje fietsen naar België in de zomer van 2015 is het bij hem weer gaan kriebelen, dus in 2016 gaat hij het weer wagen om een échte ligfietsvakantie mee te rijden. Dus we beginnen rustig, met een klein rondje door Schotland. Als die kanonnen van hem eenmaal zijn opgewarmd, zal hij niet meer te houden zijn. Hopen we… :p
In elk geval: welkom terug, ouwe reus!Oude crew »

Thomas de Bondt (1984)

Thomas de Bondt heeft zijn sporen verdiend in België en natuurlijk Australië. Met zijn noeste beklimmingen, wilde demarrages en dolle acties heeft hij een enorm doorzettingsvermogen aan de dag gelegd. Jammergenoeg moest hij wegens een aanhoudende knieblessure Nieuw Zeeland per auto doorkruisen. Ook al waren de laatste maanden voor spek en bonen, Thomas heeft zich bewezen als waardig lid van Team Ligfiets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *