Angkor Wat


Jawel! Team Ligfiets goes Angkor! Dé bezienswaardigheid van Cambodja was ab-so-luut het bezien waard :)

Bewapend met camera’s en flessen water stonden we om kwart voor vijf ‘s ochtends (oef!) al klaar om met de tuktuk naar het tempelcomplex gebracht te worden. Waarom zo vroeg? Omdat we dan de zonsopkomst mee konden maken, iets wat erg mooie fotootjes oplevert.

image

We waren dan ook niet de enigen. Aan het nabijgelegen meertje – waar je het mooiste uitzicht hebt – hadden zich honderden mensen verzameld, waardoor het lastig werd om op je gemak een mooi kiekje te schieten. Dat hebben we dus voor de volgende dag bewaard (dus dan nóg vroeger op!).
Goed, wij dus die tempels in en uit, volgende tempelcomplex – Angkor Thom – bezocht en zo door naar Bayon en Ta Prohm. Stuk voor stuk bijzondere bouwwerken met een waanzinnig oog voor detail. Van het grote (symmetrische kanalen en tempels, uitgelijnd met oude equinoxen) tot het kleine (handbewerkte stenen, van Boeddhistisch-Hindoeistische taferelen tot bloemenpatronen); overal is aandacht aan besteed. Het ademt ook echt de mysterie van een vergeten verleden, vooral omdat het op sommige plekken flink overwoekerd is.

image

De mooiste vond ik toch wel de overgroeide tempels. Hele bomen die met hun enorme wortels de tempels overschaduwen – en ontwrichten. Nu zijn er wel veel renovatiewerkzaamheden, en veel bomen worden gekapt hiervoor, maar ik vind dit juist wel z’n charme hebben. Ach, misschien wel teveel films gezien…
Terug naar Siem Reap. Had ik u al verteld wat een enorm leuk dorp Siem Reap is? Lekker sfeertje, overal marktjes en verborgen tentjes, waar je van een visvoetenbad tot gefrituurde sprinkhanen terecht kunt. Ook een echte ontdekkingstocht! Totdat je in Pub street ontdekt dat een groot glas tapbier maar 50 dollarcent is.

image

Vroeg naar bed, want de volgende ochtend heul vroeg weer naar Angkor Wat. We wilden de meute voor zijn, en dat lukte ons gelukkig net! Kokkie op de voorste rij met z’n dikke Canon 60D, klaar voor het goede moment. Ondergetekende heeft het zich op een rustiger veldje gemakkelijk gemaakt met een bakkie koffie. Hierbij een fotootje van mij, maar het echte werk komt binnenkort in de vorm van een showcase!

image

Eigenlijk valt er niet veel meer te schrijven over Angkor; het is zo moeilijk in woorden te vatten. Het is indrukwekkend, verbazingwekkend, adembenemend, mysterieus en exotisch tegelijkertijd. Kortom, een onvergetelijke ervaring!

Maar, zoals u weet, moet er ook gefietst worden, dus dat was weer met het krieken van de dag opstaan en op pad. Weg uit het toeristische gekkenhuis en nog dieper Cambodja in.
We proberen in vier dagen naar Pnomh Penh te fietsen, en de eerste dag zit er net op. Hotelletje gevonden in Stoung, een klein dorp langs de Highway 6.
Deze ‘snelweg’ (stelt u zich niet teveel voor) gaat direct naar de hoofdstad, dus verdwalen zal er de komende dagen niet zo snel in zitten :p

Tot de volgende update dan maar.
Team Ligfiets, hoezee!


2 responses to “Angkor Wat”

  1. Weer mooi beeldend geschreven. Ik ben zeer benieuwd naar de foto? die er zijn gemaakt. Liggen jullie nog op schema?

  2. Genieten weer, jullie reisverhalen. Ik ben benieuwd naar het masterplan. Hoeveel kilometer en welke landen staan op het programma in hoeveel tijd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *