De Conclusie


Rondje NederlandDe laatste rit. 80 Nogwat kilometer. Pakken we gewoon even beet zei ik. Nou, u zult het waarschijnlijk al van mijlen hebben zien aankomen; het was nog aardig pittig.

Hoewel er volgens sommige bronnen 90% kans op regen was, viel de neerslag gelukkig reuze mee. Een paar druppeltjes, iets meer dan dat bij Burgh-Haamstede, maar dat was het wel. De miezer hield na een paar uurtjes op hoewel de lucht dreigend donker bleef, we hielden het verder droog.
Nee, dan de wind. Godheremejezus de wind. U kent de Deltawerken. Neêrlands trots, de Kering der Keringen, de Hollandse Overwinning der Elementen. Met tranen in mijn ogen reed ik eroverheen. Deze keer niet alleen van de onverholen trots (toegeven; doen we goed) maar van een massieve wind tegen. Moeder Natuur had haar laatste kaart tegen ons uitgespeeld. Amper vooruitkomend zwoegden we over de Neeltje Jans, de Brouwersdam en de Haringvlietsluizen, om tot ons vermaak erachter te komen dat wij nog sneller gingen dan de auto’s. Die stonden namelijk stil in een file die tientallen kilometers lang was. Lekker voor ze. Dit gaf ons net dat beetje extra energie om door te gaan.
Bij Hellevoetsluis aangekomen betraden we de bekende wegen van thuis. De wind was afgezwakt en we konden zonder veel tegenstand en met een gezonde portie nostalgie de Vesting binnenfietsen om aldaar een welverdiende uitsmijter naar binnen te werken.
De laatste rit was een lachtertje. Zo vaak gefietst op dat Trambaanpad… vrijwel blindelings zoefden we voorbij Oudenhoorn, Zuidland en Biert. Nog voor drie uur ‘s middags stopten we bij Eriks ouders’ huis, de plek waar deze vakantie ook begon, met 1098 km op de teller. Jammer dat het geen 1100 was? Ga toch fietsen!

Dus het zit erop. Wij hopen dat u genoten hebt van onze avonturen, wij in elk geval wel. De Ronde van Nederland is gedaan, met voor- en tegenslagen, wind en regen, goedkope whisky en nog goedkopere cola, verse aardbeien, broodjes salami met kaas, kilo’s pasta en natuurlijk af en toe een lekker jointje. Een vakantie die ons nog lang zal heugen!

Hier kunt u onze route nog eens op uw gemak bekijken.


One response to “De Conclusie”

  1. Hoi Erik en Remco, Mooie rit hebben jullie weer gemaakt! We vonden het leuk om jullie persoonlijk te leren kennen, na alle verhalen over de Australië-reis. We wensen jullie nog veel mooie vakantie-tochten op de Fuego’s. Groet’n uut Nijeveen. Henk en Monique, Nazca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *