De weg naar het zuiden


Rondje Nederland

We zijn weer een paar dagen verder en Overijssel en Gelderland liggen vrijwel achter ons. Het was ploegen en zweten, maar het was wel een hele mooie tocht.

Zaterdagochtend waren we langsgeweest bij Nazca in Nijeveen, de geboorteplaats van onze fietsen. We hebben veel leuke verhalen uitgewisseld – deze mensen waren natuurlijk ook fervente vakantiefietsers – en Eriks fiets werd eens nader bekeken. Er waren wat kleine dingen mis maar dat werd snel, vakkundig en nog eens gratis gemaakt. Bedankt Nazca, ook voor de koffie en de verhalen, maar wij moeten nu een fietsvakantie afmaken.
Dus daar gingen we weer, wind tegen en af en toe een buitje, op naar Zwolle. Het centrum van Zwolle was niet bepaald fietsvriendelijk, dus daar waren we snel weer uit. Na Zwolle kwamen we in de bosrijkere gebieden en werd dus ook de tegenwind behoorlijk getemperd. Een verademing kan ik u zeggen. Via Epe kwamen we in Apeldoorn, en de moeite om door het centrum heen te fietsen wilden we allebei niet nemen; we fietsten er lekker omheen. Supermarktje opgezocht en daarna de bossen in om ergens ver weg ons tentje op te zetten.
Er werd gedronken, er werd wat gerookt, er werd hard gelachen; typisch wildkamperen dus weer :)
Gisteren vertrokken we richting Beekbergen – netjes ons afval weggegooid zoals ‘t hoort – en door naar Eerbeek. Daar heb ik veel jeugdherinneringen liggen; vroeger kwamen wij daar jaarlijks pinksteren vieren met de familie. Leuke tijd. Leuk om na al die jaren weer die plek te zien waar je zoveel hebt beleefd (pinkt traantje weg). Van de camping fietsten we via het kanaal naar Dieren en zo door naar Arnhem. Ook deze stad werd niet vereerd met een ritje door het centrum, het verderop gelegen Nijmegen wel. Maar dat was omdat we een supermarkt nodig hadden. Op zondag. Niks open daar (waar wij waren althans), maar het plaatsje Malden had wel een supermarkt die ‘s zondags open was. Jammer genoeg was er geen slijter die open was…
Vandaag hebben we een rustdag. We nemen het ervan; Kok heeft z’n boek net uit en ik heb lekker aan m’n verhaal gezeten. Zo ‘s eten en daarna kijken hoe de nieuwe whisky smaakt…


4 responses to “De weg naar het zuiden”

 1. Goedemorgen kerels!
  Vandaag op naar Maastrichr?! Buienradar voorspelt niet veel goeds, maar hoop dat julle er niet alteveel last van hebben! Vanaf morgen wordt het heerlijk, dus die laatste dagen kunnen jullie lekker opwarmen! Hopelijk heeft de nieuwe whiskey gesmaakt ;-)
  Liefs van mij

 2. Hallo mannen,

  Dus wildkamperen lukt nog in eigen land.
  Leuk zo’n ontvangst bij “Nazca”, dat wordt de “warme douche” van Radar.
  Het fietsmuseum Velorama in Nijmegen gemist?
  Fijne tocht verder door het Limburgse land.
  Groetjes,Flora

 3. Wat eet team ligfiets nou zo al een beetje?? ben reuze benieuwd. Wat heb je eigenlijk voor wiskey gehaald?

 4. Hoi jongens, weer mooi verhaal. Tja Remko, dat Pinksterkamp heeft voor mij ook nog steeds mooie herinneringen. Nou, de komende dagen zou het qua weer een stuk beter worden, dus geniet er maar van. Ik lees jullie volgend verslag wel weer.
  Goede reis!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *