De noordelijke provincies


Rondje Nederland

Daar zitten we dan, kletsnat en afgepeigerd in Kolderveen. Hoe heeft ‘t zover kunnen komen? Hieronder een korte samenvatting.

Het Noorden heeft zich laten gelden. Het rustige weer sloeg om, de wind stak op en donkere wolken deden hun intrede. Wij vertrokken uit Harlingen om zo naar Franeker, Leeuwarden en Dokkum te gaan. Laat in de middag fietsten we via Lauwersgat Friesland uit en dat werd gevierd met een bakje kibbeling. De tent ging op in Ulrum en we kregen van de lokale havenmeester een warme kop koffie, inclusief een uitgebreid verslag van het Ulrumse leven, wat even spannend is als u in eerste instantie zou denken. Kortom, een erg gezellige avond.
Toen naar Groningen (de stad). Wind tegen en dreigende luchten. De binnenstad was erg leuk en alles, maar we bleven er niet lang; we hadden een afspraak.
In Bunne wonen Roos en Herman, ergens familie van me en met onze laatste familiedag kwam deze vakantie ter sprake en waren we uitgenodigd bij hun thuis, op de boerderij. Wij dus langs. Net toen we binnen waren begon ‘t te regenen, precies op tijd! Roos gaf ons een grand tour (grand was het zeker) en Herman was al in de keuken bezig. Hij ontpopte zich tot een echte Drentse Jamie Oliver; een homp lam in de oven, boontjes erbij, salade en gebraden aardappelen op tafel: lekker!
Na flink te hebben getafeld – er was zelfs nog cheesecake toe – konden we ons opmaken voor een wandeling door het Drentse landschap. Dat was nodig want ik zat propvol. Langs enorme velden en pittoreske weggetjes werden we geleid en bij thuiskomst werd er nog een biertje opengetrokken. Ook dat viel goed bij ondergetekende. Rond half twee was het leuk geweest en gingen we te bedde.
Vanochtend; regen. Shit. We moesten op tijd bij Nazca zijn in Nijeveen, 60 km verderop, en het weer werd niet beter. We hebben Roos en Herman bedankt voor de gastvrijheid en de heerlijke tijd. Super om mensen te ontmoeten die zo energiek en jong van geest zijn. Op Hermans muzieksmaak na dan ;)
Toen waren we maar met regen vertrokken en er het beste van gehoopt. Het werd slecht. Erg slecht.
We kwamen 4 minuten voor sluitingstijd doorweekt bij de showroom van de ligfietsenbouwer aan, maar ze waren al aan het sluiten. We konden nog wel even naar binnen, maar ‘t was net te kort voor een goed gesprek. Morgenochtend dus even terug. We zijn snel doorgefietst naar de dichtstbijzijnde camping.
Zo komen wij dus hier. Gehavend, gepijnigd, moe, maar het zit erop. Het Noorden is bij deze getemd. Op naar het (hopelijk) zonnige zuiden…


3 responses to “De noordelijke provincies”

  1. Ja jongens het is te hopen dat de komende dagen wat beter wordt. Goh, moet ook eens een bezoek brengen aan mijn nicht Roos, klinkt goed. Hou je taai Hollandse jongens ;)

  2. Hmmz… 2 doorweekte kerels op een ligfiets, dat moet de boerinnen in Drenthe aardig van slag gebracht hebben ;-) gelukkig een boerencamping met douche, zodat jullie je weer op konden warmen en jullie altijd elkaar nog! Huid op huid warmt het snelst ..

    Maar leuke stukken om te lezen, ben benieuwd naar jullie volgende verhaald! Ik mis jullie wel (schaam me er ook niet voor, daarom lekker en publique), dus geniet ervan en als jullie terug zijn ‘even’ kroelen hihi. Have fun mannen! Liefs & dikke kus, Inge

  3. Klinkt weer geweldig!! Goed dat jullie lekker bezig zijn. Het weer is wel fuckin shitty!! Maar dat weerhoudt team ligfiets er niet van om wat kilometers te knallen. Hammetje, biertje, whiskeytje.. Klinkt als muziek in de oren. Ben stikjaloers.
    Ik zie jullie snel.
    Dikke doei, Sabec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *