De eerste twee dagen


Rondje Nederland

Zo. De eerste ritjes zijn gefietst en de ervaringen liegen er niet om. Windkrachtje 5 mee, Google maps en Endomondo aan en helemaal niet zo gaar als gevreesd na het feest bij huize De Beer.

Van Spijkenisse naar Monnickendam in 5 uurtjes, waarin Schiedam, Alphen a/d Rijn, Amstelveen en Amsterdam aangedaan werden. De tweede rit ging van Monnickendam via Volendam, Edam, Middenmeer en Afsluitdijk naar Harlingen.
Dat Google maps werkt prima, ook al zoekt ie op wandelpaden en niet fietspaden. Dat leverde af en toe hobbelige taferelen op maar over het algemeen is ‘t fantastisch, maar dat ziet u aan de route; kaarsrecht – vergeleken met onze eerdere ritten.
Over de Amsterdamse Wallen was wel even gekkenwerk (mensen keken overal behalve naar de straat) maar ‘t patatje Obelix op de Dam maakte veel goed.
In Volendam was het ook uitkijken geblazen met al die toeristen, maar verder was ‘t wel een kek dorpje (zowat heel Jan z’n familie gezien).
De Afsluitdijk was ook prima te doen (windkracht 5), jammer dat ie zo kort was, ik had ‘m langer verwacht…
We hebben net ons tentje opgetuigd en een bami satè naar binnen gewerkt. Nu ‘s kijken hoe die goedkope whisky ook weer smaakte :)

Hier kan je onze routes bekijken en zelfs live volgen.


3 responses to “De eerste twee dagen”

  1. Misschien met je de slogan van de site aanpassen.

    A blog about four extraordinary people biking 10,000km through Australia and New-Zealand. And beyond…

    Om Volendam nou beyond te noemen…

  2. Volendam misschien niet, maar Friesland was toch behoorlijk beyond!
    Maar je hebt een punt; die slogan is zó 2007. Binnenkort komen er wijzigingen op deze site en dan wordt de slogan aangepast. Suggesties zijn niet welkom :)

  3. Heren, ik zie dat jullie vandaag ergens in de kop van Overijssel zitten (als ik de route goed heb gelezen). Ik wens jullie nog een voorspoedige fietstocht. Geniet ervan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *