Remko’s Roadtales 4.0


The Melbourne Identity

Weer een mijlpaal bereikt! Na een goede 4500 kilometer kwamen wij Melbourne binnenrijden (en er ook meteen weer uit om te kamperen in de buitenwijk Williamstown) en we besloten een paar dagen voor deze metropool uit te trekken.

En wat een stad is het! Hieronder een korte samenvatting van onze ervaringen.
De eerste dag zijn wij met de trein (of is het een metro?) de binnenstad ingegaan, en onze monden vielen al meteen open toen wij het station uitkwamen. Manhattan-taferelen alom! Gigantische flatgebouwen, typerende gele taxi’s, mooie vrouwen en een drukte van belang overal waar wij keken. Al snel kwamen wij in een winkelcentrum uit dat Zuidplein in het niet doet vallen. Leuk detail; het centrum is rond een oude toren gebouwd en deze staat fier in het midden. Een enorme glazen kegelconstructie is eroverheen geplaatst, kortom zeer indrukwekkend.
Tevens kwamen wij voorbij een Club X, waar je al vanaf 2 dollar een peepshow kan bekijken. Wij dus naar binnen. We probeerden ons zo nonchalant mogelijk te gedragen, maar daar bleef weinig van over toen het luikje openging. Ik zal hier niet op details ingaan aangezien er bepaalde buurmeisjes meelezen, maar ik kan wel zeggen dat onze wereld voorgoed veranderd is.
Al goed, terug naar zedelijke zaken. De vaste lezer weet van ons regendrama in Eden, een drama waar Sabecs iPod de hoogste prijs voor betaalde en ons dus noopte een Apple-winkel te bezoeken. De medewerkster aldaar vertrouwde ons en zonder bonnetje werd de iPod ingenomen. Goed nieuws.
Daarna kwamen wij voorbij een Chinees restaurant waar je onbeperkt kan eten voor een schamele acht dollar. Acht dollar! Da’s zo’n €5,30! En het was nog goed eten ook; heerlijke nasi, niet te versmaden sushi en rijkelijk voorradig vlees en vis. We hebben de rest van de dag niet meer gegeten, en dat zegt wat. ‘s Avonds nog een (kerst)filmpje gepakt en daarna een pintje gepakt in een overvolle maar zeer gezellige kroeg in Chinatown.
Al met al zijn wij niet buiten een vierkante kilometer geweest, omdat er simpelweg teveel te doen was.

Dus wij de volgende dag weer de stad in. Eerst met Tho naar de dokter om naar z’n knie te laten kijken, daarna weer naar de Chinees. Tussendoor nog even snel wezen ‘peepen’ en later zijn we op aanraden van mensen naar Fitzroy gegaan om aldaar een biertje te pakken. Echt ontzettend tof daar; de hoofdstraat doet denken aan de Witte de With in Rotterdam. Ook allemaal gallerietjes en kunstzinnig ingerichte barretjes. Dus daar bleven we tot de laatste trein (of metro?) terugging naar Williamstown.

Na een ‘rustdag’ zijn wij wederom de stad ingegaan. Sabec kreeg gewoon een nieuwe iPod (wat een land!) en dat werd gevierd bij – jawel – de Chinees. Na een hoop gecomputer (je kan overal de nieuwste games spelen) kwamen wij langs een wel zeer opmerkelijk bord wat direkt onze aandacht trok: 5.30 to 6.30 Happy Hour: Free Beer.

Gratis bier!

Wij konden het niet geloven, dus even snel naar binnen om te kijken waar de metaforische adder verstopt zat. Voordat wij dat konden vragen kregen wij elk een biertje in ons handen gedrukt! Ongelooflijk! Dus wij zetten het op een drinken en weten in twintig minuten toch nog vijf biertjes weg te slaan. Wat een land!

Melbourne. Gratis bier, blote vrouwen en een nieuwe iPod. Wat een stad!
Met pijn in ons hart zijn wij vertrokken richting Geelong, de volgende stad. De Great Ocean Road komt in zicht en daar kijken we erg naar uit. Hierover later meer in de Kronieken van Sabec. Voor nu wens ik onze trouwe (en ongetwijfeld jaloerse) lezers het allerbeste.

Gegroet,
Remko

Click to view photos Australian Coastlines


14 responses to “Remko’s Roadtales 4.0”

 1. Haha wederom een erg vermakelijk verhaal zo ‘s ochtends vroeg :D Geniet hard! tot wederziens bij terugkomst en blijf schrijven.. (en mag ik nogmaals eens zeggen dat de foto’s ook echt geweldig zijn)

 2. Wederom een super verhaal!!!!
  Gratis bier niet te geloven!!
  En gewoon zonder moeite een nieuwe iPod krijgen, zijn jullie dan zo veranderd in die paar maanden dat jullie er betrouwbaar uit zijn gaan zien?!?!
  Wat een super land is dat Australie

 3. ZO! dat is pas nieuws!
  Staat Thomas nou met James op de foto? Of heeft sabec toch echt een enorme baard gekweekt?
  Erik: ik ben op zoek nog, maar ik vond de omschrijving “oudere vrouwen” voor remko te breed, dus het komt er nog aan, tenzij er geen behoefte meer aan is met al die blote vrouwen ;)

 4. Hello Sebastian and the other guys

  Wat een ongelofelijke stories weer, blijf ervan genieten !!!

  Hebben jullie nog last gehad van al die regenbuien- ik zag n.m. bij ons vanmorgen op TV dat grote delen van Melbourne blank stonden

  Ik hoop maar dat jullie niet al te veel hinder daarvan hebben ondervonden

  Jongens nog een aantal leuke weken daar

  groetjes Pa en Ma van Lankeren

 5. he duderinos,
  leuk verhaal!

  wtf gratis bier en onbeperkt chinees voor 5 euro.. echt netjes!
  hebben jullie geen zijaanzicht van die kegelconstructie? ben wel benieuwd hoe dat er uit ziet.

  cheers!

 6. Peepshow? Jongens, toch!
  Hebben jullie niet genoeg aan elkaar? Aan het kameraadschap? Aan de mooie levenslessen die jullie elke dag leren? De mooie natuur en architectuur? De goede boeken die jullie lezen? Het lekkere eten?

 7. Hallo, ja zeg, free beer wat kan er mooier zijn. Of toch de peep???
  In ieder geval, jullie hebben het ontzettend naar jullie zin, als het straks maar niet tegen valt als jullie weer terug zijn in ons miezerige landje. Hier betalen we nog gewoon voor ons biertje.
  Vandaag is het Sinterklaas en alle kindjes zijn ontzettend zenuwachtig, komt de Sint of gaat hij dit jaar ons huisje voorbij??
  Fijne tijd nog en alweer de groetjes van ons.

 8. Jongens wat een verhaal en ik heb ook het filmpje gezien prachtig allemaal.
  Maar loopt zo,n beest zo maar vrij rond? En is dat dan niet gevaarlijk als jullie daar bij in een tent gaan slapen?Zo te zien hebben jullie de peep show ook overleefd.Nu nog een adres waar je bij het bier geld toe krijgt en ik kom naar juliie toe! (grapje)
  Geniet er van zolang je er bent. Veel groetjes allemaal van Wim en Flora.

 9. gratis bier,goedkope chinees en goedkope peepshows ik ben zo jaloers.
  hey bas en ik maar hard werken in die keuken met de erwtensoep tochten.
  hahaha

  veel plezier jongens

  groeten rene

 10. Haay die remco rest
  wie is die paulien ook al weer ??? wel voor degene die mij niet kennen ik ben dus het buurmeisje van Remco.

  Hij is nu al een paar maanden weg en het is hier wel een beetje saai zonder hem.
  Maar die toren is echt leuk

  nou ja over een paar maanden is die weer terug maar ……
  nou moet je toch effe uitleggen wat een peepshow is???
  Gratis bier he ?? dat jullie dat lekker vinden maar daarna zeker lallend op de fiets gestapt of uit gaan slapen ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *