Thomo geeft zich bloot pt2


Thomo geeft zich bloot

Het mooie van zo’n lange vakantie is dat je af en toe tijd kan vinden om onnodige berekeningen uit te voeren. Zo had ik laatst bijna twee uur naar het thuisfront gebeld met een telefoonkaart. Waar eerdere ervaringen iets minder positief waren, had ik dit keer een bizar goedkope deal gevonden.

Het twee uur bellen had mij namelijk, naast het starttarief van 30 eurocent, omgerekend 0,0029875 euro per minuut gekost. Ik moest hiervoor dan wel tussen 2 en 6 uur ‘s ochtends bellen, maar goed zoveel slaap heb ik toch nooit nodig gehad. Lokaal in Nederland bellen is blijkbaar dus tien maal zo duur als een telefoongesprek 16.000km van eenieder verwijderd. Ik zie meer logica in een Hidden Markov Model dan in het internationale telefoonverkeer dat deze wereld bezit.

Een ander mooi aspect van zo’n vakantie is dat je tussen de bedrijven door kan experimenteren met je eten. Zo had ik op een zwoele winterse middag hier mijn eerste ‘peanutbutter-jelly’ apparaat gemaakt. Deze combinatie beviel goed en al snel waagden de anderen zich ook aan deze goddelijk mix. Niet alleen de hoeveelheden op de boterhammen werden meer, zelfs het aantal boterhammen nam aanzienlijk toe. Slechts enkele minuten voordat ik dit verhaal aan het schrijven was, spande Erik de kroon door een apparaat te maken met zes boterhammen. Op het moment voel ik mij nog niet geheel klaar om deze stap ook te wagen, wellicht komt het nog…..

Qua fietsen hebben we een draak van een week achter de rug. Het begon met de grootste regenbui in Australië sinds ongeveer zeventig jaar. We hebben daarom voor de zekerheid maar een paar dagen gewacht op een camping omdat we hoorden dat er zelfs wegen waren overstroomd. Deze dagen hadden wij echter prachtig weer, en zodoende waagden we de reis naar het zuiden. Het noodlot sloeg toe toen wij zo’n vijfentwintig kilometer voor onze eindbestemming de regen toch tegemoet kwamen. Gelukkig bood onze route diverse grote bergen en sterke wind tegen waardoor het onheil compleet was. Helemaal doorweekt kwamen we aan bij een parkeerplaats waar we konden schuilen en onszelf konden voorzien van warme, droge kleren. De dag erna waren we van plan om verder te gaan naar het dichtstbijzijnde dorp omdat we water en eten nodig hadden, echter liet het weer dit ons niet toe. We zijn daarom maar langsgegaan bij de overige mensen die op de parkeerplaats stonden om te kijken of er wat te halen viel. Tot onze verbazing ging dit wel heel erg makkelijk. Mensen gaven ons liters water, noodles, fruit, noten; kortom de hele mikmak. De gastvrijheid van sommige mensen is uitermate hoog hier dus.


Gelukkig konden we de volgende dag wel verder, voor even dan. De gifbeker moest uiteindelijk helemaal leeg wat resulteerde in het breken van Sabec’s ketting. Uiteraard hadden wij alles bij ons om de ketting te repareren behalve datgene wat we nodig hadden. We besloten daarom maar om een lift te zoeken voor Sabec en zijn fiets. Wederom waren we weer wonderbaarlijk verrast door de mensen van dit land. Binnen vijftien minuten waren er al vier auto’s gestopt om te helpen, de laatste was de enige met genoeg ruimte voor de fiets. Toen we diezelfde avond in de kroeg even konden bijkomen van de week, werd ons zelfs een lift aangeboden naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker vijftig kilometer verderop. De fiets was binnen vijtfien minuten gemaakt en de beide liften hebben ons geen rooie cent gekost. Zelfs als je tegen problemen aanloopt hier kost het niet veel moeite om dit op te lossen. Sabec had echter tachtig kilometer minder gefietst dan de rest, waardoor wij genoodzaakt waren om het internetdomein ‘www.9920km.com’ aan te vragen (niet dat wij deze gemiste tachtig kilometer vaak tegen de jongen gebruiken hoor, want zo zijn wij natuurlijk niet. Het staat hier uiteraard slechts om informatieve redenen in…..).

Al met al heeft het weer er voor gezorgd dat we niet heel veel kilometers konden maken dus hebben we maar besloten om voor vier dagen een auto te gaan huren. Echter hadden we deze auto speciaal voor Fraser Island gehuurd. Op dit eiland kan je alleen maar met een 4×4 rijden over het strand en door bossen heen. Van losse zandwegen tot boomstronken en hier en daar stenen bood dit eiland ons heel veel. Dit waren echt zonder twijfel de gaafste autoritten die ik ooit heb ondernomen. Het mooie was dat je ook nog bijna overal mocht wildkamperen. En wakker worden in de nabijheid van een verlaten strand is totaal geen moeilijke opgave. Aan de meer dan 500 foto’s die Erik heeft gemaakt is ook wel te concluderen dat het eiland er prachtig uitzag. En met rum en enkele vier-liter wijnpakken kan je wel opmaken dat de avonden ook onvergetelijk zijn geworden. En met welke auto we zijn gegaan?? Een Aziatische auto wellicht? Een echte Amerikaanse 4×4 danschien? Neen, ik heb er alles aan gedaan om te zorgen dat we met de ‘Landrover Defender’ het eiland konden betreden. Want als het om auto’s gaat, gaat er niks boven Engelse degelijkheid!

Eenmaal teruggekomen in Hervey Bay hoorden we het goede nieuws dat Feyenoord wederom zijn wedstrijd heeft gewonnen en nog geen tegendoelpunt heeft laten noteren. En we hoorden het geweldige nieuws dat kleine James Sebastian de Beer ter wereld is gebracht. Onze felicitaties uiteraard aan Sonja en Vincent.

Dit lijkt mij wel een aardige update van de afgelopen dagen,

Ciao,

Thomas

Click to view photos De foto’s van Fraser Island zullen nog een tijd op zich laten wachten. Ondertussen mogen jullie je vermaken met de ‘Top 10 Zonsondergangen’. Nu is sowieso, om de een of andere reden, ongeveer elke zonsondergang hier in Australië bovengemiddeld mooi, maar sommige zijn echt bizar. De zonsopkomsten zijn ook erg indrukwekkend, maar zijn vanwege de vroege voorstelling (rond vijf uur begint de horizon te verkleuren, en rond zes uur laat de zon zich zien) niet zo heel populair.

Ook zijn de routes tot en met augustus weer bijgewerkt.


23 responses to “Thomo geeft zich bloot pt2”

 1. Sunsets nummer 2 en 3 zijn bizar….wat een verhalen weer….we begonnen ons al behoorlijk zorgen te maken na een communicatieloze periode, maar de regen verklaart een hoop :P

  Genoeg water gezien voor de komende jaren?

  …tsja en fietsellende is een familiekwaal…mooi dat het toch allemaal gerepareerd kon worden en dat de australiers zo gastvrij zijn :)

 2. Echt wel benieuwd wanneer jullie hier zijn zal nu wel weer wat langer duren want het regent weer is ‘n keer !Maar vermaak jullie maar er is genoeg te zien en te doen in HerveyBay en misschien gaan jullie nog wel even naar Frasereiland echt goed om te zien hoor. see you soon Love Jannie en Henk

 3. ‘peanutbutter-jelly’, geen wonder dat Sabec zijn ketting breekt…neem er nog een paar en je breekt je hele fiets in twee…stelletje dikzakken.

 4. Hallo daar.
  Nou zo te lezen hebben jullie het niet slecht. Beetje weerproblemen maar dat kennen we hier ook hoor. Zo schijnt de zon en zo regent het. Geweldig verhaal. Ga zo door!!!!
  Groetjes en kusjes van ons.

 5. thanks Thomas an the the otther guys voor het relaas van de afgelopen anderhalve week
  Het was zeer boeiend en ok- ik begrijp ook dat jullie pech hebben gehad vanwege het weer en ketting-pech van Sebastian, maar toch hebben jullie veel mooie zaken weer beleefd-het is zeker onvergetelijk en
  wij zijn zeker benieuwd naar allerlei foto’s
  Erik van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jouw moeder en ook voor jou van harte gefeliciteerd
  groetjes van de vader en moeder van Sebsstian

  ps: Sebastian wij wachten op ‘n telefoontje / berichtje van jou

  groetjes Pa en Ma van lankeren

 6. Wat een rotleven hebben jullie toch!
  Nederlanders kunnen nog wat leren van de gastvrijheid van die oud-criminelen daar.
  Kok nog van harte!

 7. Kijk Thomas dat waarderen we nou. De echte autoliefhebber komt weer boven. Rule Brittania!! Goed verhaal weer.

  Veel liefs en groeten aan alle vier

 8. Iets over rum en witte stranden…ik kan het niet helpen maar ik moest gelijk aan dit muzikale hoogtepuntje denken: Drink up, me ‘earties, yo ho.
  Drink up, me ‘earties, yo ho. Nog gefeliciteerd Kok!

 9. Hey guyz,

  Gaaf om jullie verhalen te lezen.. ik ben weer in Sydney na afscheid te hebben genomen van me fam. Hoop dat jullie het nog een beetje trekken op de fietsjes en om jullie hier te ontmoeten in Sydney!

  Groetjes Mark

 10. Thomas ik zie dat je uit het goede hout bent gesneden en de juiste keuze hebt gemaakt om een Landrover te huren. Zijn je vrienden daar nu ook van overtuigd dat het een goede keuze was ?
  Met een andere auto zat je nu nog vast op het strand, wel leuk maar dat gaat vervelen om daar 6 maanden vast te zitten.
  En jullie hebben weer van alles meegemaakt op deze trip, dat blijkt weer dat wild vreemde mensen bereid zijn om jullie te helpen met eten en drinken. Ze weten zeker niet dat het in Nederland ook veel en langdurig kan regenen. Wat wordt jullie tegenprestatie ?

 11. Ik adviseer tevens pindakaas met chocolade hagelslag en een klein likje boter. Het wordt er zeker niet gezonder op, wel errugh lekker… en na een tijdje heb je één ligfiets per bil nodig. Elvis hield het op pindakaas en banaan, maar daar heb ik mij nooit aan durven wagen. Mochten jullie het wel proberen, laat mij even weten of het de moeite waard was :D Oh en Erik kan dadelijk rijk worden van deze foto’s als hij ze verkoopt aan zo’n stock site: fietsen, luieren en zuipen maar uiteindelijk toch ook cashen (groen word ik ervan).

 12. Zo, ik ben ook weer helemaal bijgelezen. Australische gastvrijheid staat voor niets, fantastisch! Leuk ook dat we we jullie nu allemaal aan de telefoon heb gehad.

  Liefs,
  Sonja & zoon

 13. Hahaha, teddybeer, I.A.N. ik vraag mij af of Rogier ook deze mening deelt :-S?!
  Maar echt serieus, mensen kijken ons echt raar aan als wij mededelen dat wij ‘the Veronicas’ leuk vinden…….en de grijns op mijn gezicht wordt echt niet kleiner iedere keer dat ik het nummer hoor.. misschien kunnen wij dit land ‘Veronicas’ klaar maken. Om een lang verhaal kort te maken, Toov, bij de volgende ‘ardennen’ ben ik jouw teddybeer!!

 14. Hey gasten en Remko,

  leuk verhaal en maar goed dat jullie die regenbui hebben overleefd.
  die gastvrijheid doet jullie wel wonderen he :p

  ps. Rogier, het bier was goed zaterdag!

 15. He Thomas

  Ik lees dat je de 4 liter pakken wijn mee genomen had naar Fraser Island.
  Wat heb ik toch goede ideeen he hahaha.
  Geniet er lekker van.

  Kus Desiree

 16. Heeeey mafketels!!

  Zo zeg, ben 7 weekjes wezen varen dus moest ff heel wat bij- lezen :-P Nou is varen al avontuurlijk maar bij al het gebeuren bij jullie, daar kan ik toch niet tegen op Haha! Heel tof ook trouwens dat die mensjes daar zo relaxed zijn!!

  Nou wel voorzichtig zijn he? :-P Hihihi

  Mzzl!!!

  Nelzie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *