Thomo geeft zich bloot


Ondanks de mooie stranden, de gratis te gebruiken bbq’s en iedere dag wakker worden naast een half-poolse god heb ik mijzelf de laatste dagen moeten voorzien van wat minder handige acties. Het begon al met het laten vallen van een pan met heet wordend water.

Gelukkig voor mij zat er nog geen eten in en heb ik dus alleen maar wat water gemorst. Ook mag ik mij gelukkig prijzen dat alleen mr. Kok mijn actie heeft mogen meemaken en Remko, die heel gebrand was mij te zien falen met de pan, slechts de beknopte versie voorgeschoteld kreeg. Ik moet er wel bijzeggen dat ik, zoals sommige mede-reisgenoten, niet direct de schuld aan het pannenhoudertje gaf maar kon constateren dat de kracht in mijn rechterarm simpelweg afnam waardoor de zwaartekracht de rest voor zijn rekening nam….. al met al faalde ik dus even.
Gelukkig werd ik een paar dagen later wel als allereerste getrakteerd op de eerste lekke band van onze reis. Echter duurde het niet lang voordat Sabec zijn band lek reed en wij weer gelijk stonden. Echter de competatieve Thomo in mij moest en zou de lijst aan gaan voeren, en alsof de goden mijn gedachten konden lezen eerden ze mij met wederom een lekke band, Sabec 1 – Thomo 2!!

Er zijn ook hele prettige momenten geweest. Zo kwam ik na een helse dag in de regen, met afdalingen waar ik met snelheden tussen de 60 en 70km/h moest vechten om mijn ogen open te houden door diezelfde regen, terecht in de tuin van een hotel. Naast het draadloos i-net waar we handig gebruik van hebben gemaakt zag ik tot mijn verbazing een hemels geschenk: een 12-snarige Ibanez acoustische gitaar waar 6 snaren heel creatief op de 6 enige intacte stemknoppen waren gespannen. Het kostte mij even wat tijd om dit magnifieke apparaat te stemmen, maar toen dat eenmaal gelukt was liep er een traantje van geluk van mijn wang. Eindelijk kon ik mijzelf weer verplaatsen naar een vertrouwde omgeving. Nadat de eigenares mijn meesterwerken opmerkte gunde ze mij nog een moment op een mandoline met iets minder dan de gebruikelijk benodigde snaren. Beter wordt het leven toch niet?! Uiteraard heeft Sabec de harten van de aanwezige mensen weer gevuld met een x aantal riffs!!

ThomasAangezien we in het verleden moeite hadden om bepaalde dierensoorten in het wild te treffen is een bezoek aan een ‘zoo’ een eenvoudige oplossing. Voor het eerst in mijn leven heb ik een krokodil ook daadwerkelijk zien bewegen. De ranger, die zijn show aardig vulde met goed geplaatste humoristische momenten, liet het beest van zijn meer actievere vorm zien. Best indrukwekkend om te zien hoe snel de croc zijn 500kg wegende lichaam in beweging kan zetten. En de kracht die die beesten in hun kaken hebben is ook bizar. Ook al was dit best de moeite waard, het werd natuurlijk tijd om de topattractie te gaan bezichtigen: de cassowary. Concluderend: dit ding is echt lelijk. Hij had een of andere rare veren/haar mix over zijn lichaam dat er alles behalve verzorgd uitzag. Zijn kop was net zo charmant als die van een emoe, en op zijn nek zat een soort vel-structuurstrook dat leek alsof zijn hersenen zich door de evolutie maar op de nek hebben gevestigd om in ieder geval nog visueel nut te hebben. Het slachten en nuttigen van dit geval lijkt mij dan ook niet meer dan logisch. Het zien van een koalamoeder en -jong was gelukkig hartverscheurend genoeg om deze dag te doen slagen.
Het werd zelfs nog mooier toen Erik op het leuke idee kwam om nog even een bergje te beklimmen (we waren immers niet volledig bepakt en dus zou het klimmen makkelijk moeten zijn). In Townsville staat een prachtige berg die perfect is voor deze situatie. Ik heb nog nooit zoveel moeite gehad met Eriks hersenspinsels als deze. Na ¾ van de berg heb ik maar besloten om mijn fiets al lopend naar de top te brengen. Echter na het volbrengen van deze taak mocht ik constateren dat het alle moeite waard is geweest. Het uitzicht was geweldig. We hebben zelfs nog de zon onder zien gaan daar……. hmmm als ik eraan terug denk was dit misschien iets te romantisch om met 3 gasten te spenderen….. maar goed liever dit dan met RSI in Spijkenisse te zitten.

Misschien maar een goed moment om af te gaan sluiten,

Groeten van de jongens,

Ciao,
Thomo

P.S. We hebben inmiddels de route werkend gekregen. Deze kan je hier vinden. We hopen binnenkort ook de rest erbij te zetten. Ook zijn er nieuwe foto’s online; klik.


18 responses to “Thomo geeft zich bloot”

 1. Nee bedankt Thomas ik zal het onthouden! Maar goed ik ben tenminste blij dat je vaak lek rijdt rot joch. Nou ja jongens allemaal weer veel plezier de komende week en kijk uit voor de Crocs.

 2. Het wordt ook steeds adembenemender daar. Nog steeds wow!!!!

  En inmiddels toch al een aardig stuk gefietst zo te zien. Liggen jullie nog wel op schema ondanks de regen en lekke banden?

  Vanavond Feyenoords tweede serieuze test tegen Porto en zondag tegen Liverpool. De ontvangst van Dirk Kuyt gister bij de kuip was wel mooi om te zien. Hij werd meteen door supporters omhelsd :P Ajax heeft gister al met 2-0 gewonnen van Atletico Madrid.

  De groeten aan die half-poolse god (en natuurlijk ook de rest)

  p.s. wees voorzichtig in de buurt van stalen bruggen!

 3. Vin,
  Zullen we vanavond ook een stukje fietsen?
  Of is het misschien leuker om op de bank neer te ploffen en met een grote hoeveelheid biertjes naar het voetbal te kijken.
  Ja, dat doet pijn he jongens iemand jaloers maken met die mooie foto’s en verhaaltjes.

 4. Gekke jongens die australiers. Townsville…hoe verzin je het? Veel plezier weer enne ik heb nog steeds geen inheemse slangen gezien dus Erik..doe je ding!

 5. Bier en voetbal…. klinkt inderdaad beter dan een lekke band.
  Maar aan de andere kant (van de wereld!)…. een zonsondergang klinkt ook niet verkeerd.

  Anyway, leuk om van je te horen Tho! Ik mail je vandaag nog even een Dikke-buik-foto, hebben jullie weer eens wat te lachen ;-)

 6. Een achterlijk beest is dat he, die casu..nog wat. We hebben er eens 1 in Engeland in een dierentuin gezien toen dachten we eerst dat ie nep was. Nu maar op zoek naar 1 in het wild he?

 7. Hoi Sebastian

  zo te lezen en te zien is het ”wouw” en het wordt steeds boeiender en we leven natuurlijk met jullie mee-in een woord schitterend
  groetjes aan jullie allemaal

  pa en ma van lankeren

 8. Heren,
  Aardig gek wat ik allemaal lees wat jullie tot nu toe hebben meegemaakt,
  en ook leuk dat nu jullie afgelegde route is te volgen ik blijf jullie site regelmatig chekken. Want ben nu al benieuwd naar het volgende super verhaal.

  Sabec en de rest de groeten en tot het volgende verhaal.

  Chris

  PS. Feyenoord heeft giste 0-0 gespeeld tegen Porto,
  nu op naar een super weerzien met Dirk Kuyt (zondag as.)

 9. Heeft die Remko dan nog helemaal geen band leeg gereden? Sjonge, saboteren die banden jongens anders heeft ie een veel te grote mond als hij weer thuis komt. Ik ben trouwens blij dat er zulke mooie plaatjes geschoten worden, daar heb ik als visuele hamster aan het einde van jullie rit een schatkist vol mee!

  x
  Paul

 10. Gasten!

  Dit zijn toffe tori’s. Neem voor mij een opgezet koalajong mee. Ik mot geen vleeslappen van een blauwe vogel!

  En gasten, waar blijven die verhalen over de chicks. Jullie zijn heus niet voor niets naar australie gegaan.

  Groeten!

 11. Hallo jongens,

  Prachtig om te zien welke route jullie gefietst hebben. Ik heb ze stuk voor stuk bekeken. Ik verheug me al weer op de komende updates.
  De foto’s zijn van een bijzonder goede kwaliteit, petje af.
  De oma van Remko is vandaag ook hier en heeft alles zitten meekijken. Ze vindt het geweldig leuk,dat ze jullie belevenissen zo kan volgen.

  Oma, pa, ma, Gerard en Erik

 12. Thomas,je hebt er een mooi verhaal van gemaakt,ben je zelf ook niet benieuwt wat voor ideen erik nog meer in petto heeft tijdens jullie reis? Wij kijken uit naar het volgende verhaal c.q verslag , en van wie komt dat? Van Remco horen we helemaal niets of hebben jullie die ergens achtergelaten?Ook de afbeeldingen van de gereden route is goed te zien maar uitprinten gaat niet.Foto,s uitprinten gaat prima maar de route niet.12 t/m 26 juli zijn dan helemaal wit met een uiterst vaag zichtbaar streepje van de G.P.S. maar de kaar van 19 juli is wel zichtbaar maar daarop ontbreekt dan het G.P.S. lijntje.Hebben jullie een idee hoe ik dit wel zichtbaar kan uitprinten?
  Veel plezier verder.Wim kok.

 13. Vette shizzle daar hoor in Australia jatoch!!! Mooie foto’s van de beestjes daaro.
  Vanavond nemen de mannen van Desperados (uhm…2 geloof ik de rest is inval? :) ) het weer op tegen 1 of ander team uit Hoogvliet en jaja ik zal supporten….het mooie weer is dan toch al over dus waarom niet ;)

 14. Hallo jongens.
  Wat een lekker verhaal weer. Super, maar wel ff beter uitkijken als 1 van jullie weer gaat koken. Voor je het weet gebeuren er ongelukken en dat wil natuurlijk niemand. Voor de rest, ga zo door en veel plezier!!!
  Groetjes van Sandra, xxxjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *