De Kronieken van Sabec: Part Deux


Sabec’s kijk op het leven in de wildernis van Australië.

De Kronieken van Sabec

Het robuuste leven in de wildernis gaat niet altijd over rozen, maar uiteraard zijn er een hoop manieren om het hier allemaal een stuk dragelijker te maken. Een paar simpele voorbeelden wil ik graag met jullie delen, zodat jullie in jullie veilige huisjes beter begrijpen hoe wij hier ons staande houden.

Het grootste probleem waar wij hier constant tegenaan lopen is toch het financiële aspect, met andere woorden; het is af en toe allemejeetjes duur! Maar we zouden uiteraard geen Hollanders zijn als we niet het onderste uit de kannetjes zouden halen. Zo hebben wij ons in korte tijd al behoorlijk handig gemaakt, bijvoorbeeld laatst;
Airlie Beach, na een barre fietstocht eindelijk te zijn aangekomen op een hele mooie grote camping wilden wij ons inschrijven bij de receptie voor twee tenten, geen probleem!
De lieve mevrouw achter de balie vroeg ons “voor hoe lang blijven jullie??”, helemaal geen gekke vraag zou je denken. Alleen daarna sprak ze de legendarische woorden, “U moet aangeven hoeveel dagen u precies blijft want we controleren niet of u er nog bent”.
Toen ging er toch een belletje rinkelen bij deze vier zuinige fietsers en riepen we allemaal tegelijk “één nacht!!”. Na uiteindelijk een dag of vijf vonden het wel weer mooi geweest in Airlie beach, reefs gezien, mooie eilandjes bezocht, lekker uitgegaan en een beetje gechilled.
Maar toen stuitten we op het volgende probleem; hoe kom je onopvallend weg om toch de nodige dollars te besparen?? Hele ontsnappingsplannen werden er uitgewerkt, uiteindelijk zo ingenieus dat we bijna een van ons moesten ondertattooëren met alle details van het plan van aanpak omdat het zover ging dat we het niet meer konden onthouden (althans ik niet met m’n Hertog Jan-geheugen). Maar uiteindelijk bleek op het moment van de waarheid “het als een idioot je tas inpakken en nog sneller wegfietsen-plan” ook prima te werken. Toch weer een mooie winstpakker.
Ook typisch Nederlands maar dan een wat een legalere manier om wat centjes te besparen is het zo goedkoop mogelijk winkelen. Nou is het mooie van de grote supermarkten hier in Australië dat ’s ochtends en ’s avonds de meeste verse produkten worden afgeprijsd. Nu was er een bepaalde avond dat we precies de winkel binnenstapten op het moment dat een vakkenvuller bezig was met afprijzen. Uiteraard zijn we deze beste man geen seconde uit het oog verloren, sterker nog, we zijn voor een dikke tien minuten niet verder dan twee meter van hem verwijderd geweest en stonden we als vier aasgieren onze mandjes te vullen met bijna alle producten waar een stickertje op ging. Ik weet niet of sojabrood je iets zegt, maar voor één dollar per stuk is dat heel goed te douwen.

Ook weer iets typisch Australisch “free refills”, vrij vertaald; als je drankje op is kan je gratis bijvullen. Ik weet niet of jullie thuis wel eens 2 ½ uur in de Burger King hebben gezeten… Wij dus wel. Nimmer zoveel cola gedronken als deze middag, maar dan moeten ze het ook maar niet weggeven, als dank heb ik nog wel netjes een paar tafeltjes schoongemaakt. Dat is dan toch misschien wel dat horeca-beest wat in mij schuil gaat.
Zo zie je maar, je hoeft niet rijk te zijn, als je maar slim bent.
Verder hier gaat het allemaal wel lekker z’n gangetje, al onstaan hier en daar wel de nodige irritaties. Vooral als Erik weer heel hard met z’n muis klikt of als Remko de bladzijden van z’n boek omslaat alsof er geen morgen meer is, moet ik toch ff tot tien tellen… Het moet maar.
We zijn inmiddels ook weer lekker aan het fietsen en hebben afgelopen week toch wel weer wat serieuzere kilometers gemaakt; toch wel iets van 400 dus dat is goed. Nu weer kijken wat ons de komende week gaat brengen. Maar daarover houden we jullie uiteraard op de hoogte.
Tot zover weer deze update en tot een volgende x
De Groeten uit ROCKhampton,
Sabec & the Boyz

PS. Alle routes zijn weer bijgewerkt!

Ook is er nu een bestand te downloaden met de complete route van july! Dit bestand is helaas te groot om direct op de website te laten zien. Ga voor dit bestand bovenaan naar Route en klik op het icoontje om een zogenaamd .kmz bestand te downloaden, deze is daarna te openen in het programma Google Earth. Dit bestand is trouwens beschikbaar bij alle routes. Google Earth werkt veel beter dan het schermpje wat je op de site kan bekijken, probeer het eens als je het nog niet gebruikte!


27 responses to “De Kronieken van Sabec: Part Deux”

 1. Dat wordt toch jullie lichamen verkopen vanaf maand 6 of 7 als alles zo duur is! Als ik zo naar die route kijk hebben jullie nog een flink stuk te gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in. Oh en Remko: BRING IT ON!!

 2. Geweldig verhaal weer broeder!

  Ik heb het help sabec en co door dowwn-under fonds al geopend en de benefietwedstrijd van Atletico in de kuip is al geregeld, dus maak je geen zorgen jongens….Ik wou dat ze op Lowlands zo’n free refill hadden…2,20 voor een bekertje glorsch waar je normaal je nest niet voor uitkomt :( aaarch…maar verder was het super :) foto’s en filmpjes vanavond op m’n hyve!

  Ennuh Sabec…Korplikani komt naar de Melkweg (je hebt ons wel een beetje aangestoken met het virus hoor)…en wij gaan erbij zijn :) Uiteraard ook dan een verslagje!

  Feyenoord is het seizoen weer goed gestart en tegelijkertijd kickte Motorhead ass op Lowlands dus het kan niet op!

 3. Mmmm, camping break ipv. prison break. Klinkt winstgevend. En Rockhampton? Dat is gewoon te cool!!!

  Ook erg cool: de kuiten van onze kleine man. Sabec, je hebt binnen een paar weken een geducht concurrent!

  Dikke kus en knuffel van Sonja

 4. Wat een leuke verhalen weer, met een dosis humor!

  Lowlands was megagaaf kicke, zoals Domo al aangaf!

  Bezoeken jullie wel genoeg cd-zaken daar? Schrijf daar eens iets over…

 5. Zo Mannen,

  Een mooi verhaal bij die camping, wat een domme trut om te zeggen we controleren niet.Ik had het precies zo gedaan.Jammer dat ze in die Burger King geen bier hadden, hadden jullie er denk ik nu nog gezeten.
  Feyenoord speelde zeer goed, Makaay is het spook.
  Succes, en vergeet niet die alligator een kusje te geven.

  Guilliam

 6. From what I could decipher from your last entry… you boys sure are learnin’ the Australian way FAST! I think my mum would love to meet some savvy shopper like yourselves!
  Sorry can’t meet up sooner, but I’m positive our paths will cross sometime soon. Are you guys looking to work while you’re travelling too?

  Gotta go, the dingoes are howling…

  Ana

 7. hey sabec en de rest.
  was je niet aan het negeren met msn,lag gewoon te slapen, volgende x beter.
  jullie hebben het dus nog steeds super,hoor alleen weinig verhalen over vrouwen?
  verhalen zijn elke week weer geweldig om te lezen.
  nog veel succes want jullie moeten nog wel een eindje.
  groeten edwin

 8. Of je “leent” van een goedwillige boer een jachtgeweer en probeert wat Cassowary vlees. Als dat beest echt zo groot is kun je een aardig tijdje vooruit en is de prostituele oplossing in maand 6 of 7 misschien niet nodig. En onthoudt, jullie zijn geen cowboys in het wilde westen, dus op Aborigonals schieten laten jullie maar uit je hoofd! Bier schijnt trouwens ook brood met kaas te zijn dus dan sla je twee vliegen in één klap. Zomaar wat tips uit een veilig huisje in Holland.

  Kus Gwen en Paul

 9. Hoi Sebastian and the boyz

  Wat hebben je Moeder en Ik schatelijk moeten lachen om die humoristische stories,welke enorm leuk waren geschreven en dan moet ik weer aan mijzelf denken- Ik denk dat ik geen haar beter was
  Je moeder mis je zo en ik mis de bal gehakt met spinazie
  Sinds je weg bent heb ik deze maaltijd niet meer voorgeschoteld gekregen
  Hopelijk komt Dominik nog een paar keer bij ons eten- dan is er misschien een kans
  Het was erg leuk dat je met je Moeder hebt gebeld vandaag en dat jullie contact hebben gehad met Henk van Bommel de broer van Ome Paul
  Ik ken Henk van Bommel wel en ik kan mij herinneren dat dat ze vanuit Amsterdam waren gekomen met een autobus naar Rotterdam zowel bij de trouwerij van tante Joke als tante Riet, die waren allebei met ‘n van Bommel getrouwd (de familie van Bommel was ook emorm groot)
  Oja Sebastian zou je misschien op zondagmorgen kunnen bellen-Je Moeder op zaterdag werken
  Als dit niet kan dan op zaterdagmorgen-Ik ben ieder geval thuis op zaterdagmorgen 08.30 uur Ned. tijd
  Verder hoop ik dat jullie Henk van Bommel zullen ontmoeten
  Wij leven met jullie mee en zien uit naar de volgende cessie met foto’s

  veel plezier Boys

  groetjes Pa en Ma van Lankeren

 10. Beste prijstangstalkers,
  Hoe vermakelijk de eet&drink verhalen ook zijn, ik wil meer actie!
  Zorg ervoor..ennuh..eetsmakelijk.
  ciao

 11. Hallo jongens.
  Wat een heerlijk verhaal, zal je hier niet lukken om zo weg te komen van een camping. Hahahahaha. geweldig!!!!
  En dan die supermarkt, helemaal toppie!
  Groetjes en xxxjes van Sandra en co.

 12. Nou zo te horen hebben jullie het naar jullie zin… daar ben ik dan ook zeer blij om ;) Al ben ik stiekem wel een beetje jaloers hahahahha
  Nou nog veel plezier daar. Geniet ervan! En doe voorzichtig :D

  XXX Kitty

  ps. Enne erik ik check jullie website vollop vaak :P

 13. Hey sabec (en de rest),

  wat een geweldig verhaal, jullie hebben het goud daar volgens ons. Hier alles zijn gangetje, ik heb bijna vakantie(wel een hele week)…. Ga lekker niets doen in de ardennen. Zou je ook op de hoogte houden van mijn operatie, ik moet dus woensdag ( bibber de bibber)

  Heel veel liefs en kusjes van ons,

  Vanes, yo en Roy

 14. You guys !! Vervelende gierige Hollandse aso’s :p
  Sabec heeft nog de slechtste combinatie van genen in zich namelijk half Hollands dus gierig en half Pools dus veeeeel eten en drinken.
  Klinkt verder allemaal heel oke. Wij zijn naar Lowlands geweest maar dat wisten jullie vast al van Domo. Was erg leuk en gezellig!

  Now if you will excuse me die fantastische huisvrouw van me heeft net een feestmaal op tafel gezet ;)

  Groetjes Denise, ff op Domo’s computertt

 15. hehe, kick verhaal weer Sabec!
  En is dat Hugh “Wolverine” Jackman op dat plaatje boven?!!
  Ik ga zo lekker voetbal kijken bij je ouders…veel fietsplezier nog :p

 16. Hoi Sebastian and the other guys

  Fijn met je te hebben gesproken gisteren

  even de resultaten Feyenoord heeft in een prima wedstrijd met 5-0 gewonnen van NAC
  Ajax en PSV wonnen ook echter AZ heef 3 punten laten liggen
  AZ verloor van Vitesse met 1-0

  groetjes je Vader

  verder all the best boys!!

 17. Hey Sabec en de rest,

  Ik ben net terug uit Amerika, dus ik had nog wat verhaaltjes achterstand. Heel leuk om te lezen allemaal. Ook complimenten voor de foto’s, erg leuk. Ik ben zelf ook in Australie geweest dus sommige zijn voor mij ook weer een feest der herkenning.

  Ik kijk uit naar jullie volgende verhaal enne…veel plezier weer!

  groetjes Shirley

 18. Hoi mannen – genieten erg van jullie verhalen. Jammer dat het allemaal zo duur is. Wij zijn net terug uit Indonesie waar je voor een euro per persoon lekker eet in een restaurant. Helaas voor jullie kostte een halve liter bier 80 eurocent, maar misschien toch nog wel goedkoop. Vonden het jammer dat drie weken maar zo kort is – niets vergeleken met jullie reis. Blijf genieten!!!

 19. Ej Sabec en de rest,
  weer een super verhaal en weer genoeg leuks beleefd zo te lezen.
  En jullie zijn en blijven toch hollanders, maar toch handig hoe jullie de geldzaken weten op te lossen.

  Ik haast niet wachtne om de volgende wilde avonturen te lezen.

  Groet, Chris
  PS. Sabec je krijgt ook de groeten van mn ouders en Ruud

 20. He leuk om te horen dat jullie het zo fijn hebben daar. Ben blij dat iemand tenminste nog vakantie aan het vieren is :D. Ik ben alweer vanaf begin augustus hard aan het werk :(. Veel plezier nog daar in Australie.

  groetjes,

  tim

 21. Hoi Ome James Sebastian hoe gaat ie and the other guys

  We hebben al een tijdje niets meer van jullie gehoord en wij wachten weer met grote voldoening op de nieuwe prachtige stories.
  Ons Feyenordje heeft gisterenavond ook zijn derde wedstrijd tegen
  Willem II met 2-0 gewonnen
  Omdat PSV met 0=0 gelijk heeft gespeeld tegen FC Twente staat Feyenoord aleen aan de leiding, alleen Ajax moet vanmiddag nog spelen tegen FC Groningen
  Jongens wij leven met jullie mee en laat gou wat van je horen
  O, Ja vanavond komen Ome Frans en Vincent bij ons klaverjassen
  De messen zijn geslepem !!!

  Boys all the best

  groetjes Pa en Ma van lankeren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *