Week 01


13-7 Dagje Cairns

Sabec en Thomas Na de hectiek van de reis zijn we een dagje Cairns in gegaan. Op ons dooie gemak zijn we een bakkie gaan doen bij een koffieshop en daarna naar een echte ‘mall’ gegaan. Overdonderd door het aanbod (een McDonalds, een KFC en een zevental andere eetgelegenheden op 1 pleintje) zijn we eerst nog even het dorp ingegaan om een duur biertje te drinken en daarna de bioscoop ingedoken om aldaar Transformers te kijken.

Daarna – hoe kan het ook anders – bier gekocht en terug naar de tent gegaan. We zijn vroeg gaan slapen; niet enkel vanwege een knoepert van een jetlag, maar ook omdat we de volgende dag een dagtocht hadden gereserveerd naar het regenwoud.

14-07 Dagje regenwoud

GuideWe werden vroeg opgehaald de volgende ochtend; om 10 voor 7 moesten we klaarstaan om door een ruime 4×4 vervoerd te worden naar het regenwoud ten noorden van Cairns. Nou, dat was me het tochtje wel!
Als eerst kwamen we aan in een western-achtig dorpje – inclusief authentiek spoorlijntje dwars over het dorpspleintje – om een ontbijtje en een bakkie te halen. Van daaraf gingen we het regenwoud in en werden we afgezet bij een beek waar wij konden zwemmen, en dus graag deden. Na een verfrissende duik werden we getrakteerd op allerlei exotische vruchten en konden we weer op pad naar het volgende evenement; het strand. Dit was echt overdonderend! Het was letterlijk als in de Fa-reclames, zo ontzettend mooi. Wit strand, blauwe zee en landinwaarts regenwoud zover het oog reikt. Zoals bekend haalt de foto het nooit bij de realiteit, en dat is hier niet anders. Na een verfrissender duik dan tevoren gingen wij verder naar een kangaroe-opvangtehuis, waar wij konden genieten van een uitgebreide barbecue (nee er zat geen kangaroevlees tussen) en een paar lekkere salades. Maar het belangrijkste met een barbecue is natuurlijk het vlees en dat was verukkelijk.
Volgegeten en afgemat werden we teruggebracht naar de camping, waar ons nog een laatste pils wachtte.
Wederom zijn we vroeg gaan slapen.

15-07 Eerste dag fietsen

Het werd wel eens tijd om te gaan fietsen, dus we gingen de volgende ochtend op pad. We hadden niet veel op stapel staan omdat Erik nog rustig aan moest doen. Cairns zijn we uitgefietst via de Bruce Highway (de A1) en een kleine 10 km verderop hebben we al boodschappen gedaan. Nog flink wat gedonder gehad met voorsorteren, maar dat krijg je als je rechts verkeer gewend bent. We hebben het uiteindelijk allemaal overleefd.
Na de supermarkt zijn we van de snelweg gegaan op zoek naar een camping. Over pittoreske landweggetjes en majesteuze vergezichten konden we eindelijk het echte Australië zien zoals wij ons dat hadden voorgesteld. Al snel kwamen we in een klein dorpje terecht waar wij de weg naar de dichtstbijzijnde camping vroegen. Wat werd uitgelegd als ‘het einde van de straat rechts’ werd uiteindelijk een tocht van 20 km. Niet dat we daar niet van konden genieten; wederom prachtige bergmassieven en uitgestrekte wegen lagen voor ons klaar.
We hebben dus na een uurtje fietsen een leuke camping gevonden; we staan letterlijk naast een barbecuehok en een parkbankje. Dus bier gehaald, de hamburgers op de plaat gegooid en weer genoten van een typisch Australische maaltijd.
Na het eten zijn we naar de watervallen gaan kijken waar de camping melding van maakte. We konden hier dus weer regenwoudzwemmen in een omgeving waar Bob Ross een harde van zou krijgen. God wat hebben wij het slecht.

16-07 Fishery Falls – Bramston Beach

We zijn deze dag vroeg gaan fietsen. Snel van de snelweg afgegaan richting Bramston Beach, wat ons het eerste klimwerk opleverde. Wederom prachtige uitzichten, en na een goede 17 km kwamen we bij een schitterende camping aan; deze lag direct aan het strand dus het leek ons een goed idee hier een extra dagje te blijven.

17-07 Dagje niksen aan het strand

De titel zegt het al; we hebben deze dag bijzonder weinig uitgevoerd. ‘s Ochtends een strandwandeling en de rest van de dag geluierd aan het strand. Flink wezen insmeren met zonnebrand, boekje erbij en verder niks aan ons hoofd. Heerlijk.

18-07 Bramston Beach – Flying Fish Point

We zijn deze dag vroeg uit de veren gegaan om naar Josephine Falls te gaan. Via dezelfde mooie route terug naar de snelweg, en van daaraf snel weer een zijweggetje ingeslagen. Het was een flinke klim, maar het was het dubbel en dwars waard; deze waterval was nog grandiozer dan Fishery Falls! Ook hier heeft Erik weer een flink aantal megabytes volgeschoten op zijn camera, en na een strenge selectie komt er vast wel minstens 1 op de site te staan.
Na een boterhammetje te hebben genuttigd konden we weer terug de snelweg op om richting Innisfail te fietsen. De ruimte op de vluchtstrook werd minder en minder, wat soms wat hachelijke situaties opleverde. Eenmaal in Innisfail aangekomen is Erik nog op bezoek geweest bij een fietsenmaker om zijn derailleur na te laten kijken, zonder success overigens. Omdat hij de volgende dag terug moest komen zijn we richting Flying Fish Point gereden, een kustplaatsje vlak in de buurt. Wij konden bij een bijzonder gastvrije ex-Duitser terecht in zijn achtertuin, dus dat scheelde ons weer een hoop zoekwerk. De camping waar wij heen wilden gaan was namelijk compleet volgeboekt en we hadden geen backup-plan, dus dit kwam heel goed uit.

Crocodile

Click to view photos

Klik hier voor meer foto’s.


20 responses to “Week 01”

 1. G’day Gasten,

  Echt een kick verhaal om te lezen en ook erg mooie fotos.
  Krijg nu weer vette heimwee als ik dat zo lees over die vergezichten enzo en die fotos zie.
  Beter dat jullie bij die ex-duitser konden pitten, scheelt weer wat centen. Hebben jullie de duitse vlag nog laten zien???
  Als ik jullie was zou ik nog wel ff een duik nemen bij het Great Barrier Reef. Hoe zuidelijker hoe duurder het wordt om er te komen.

  Thys

 2. Heel mooi jongens! Als ik de verhalen lees en de foto’s zie kan het niet anders dan dat het geweldig is daar. Nu nog 7maanden en 3weken…wat een straf!

 3. Werkelijk geweldig!!! Wat een foto’s en beesten daar zeg!!!
  Prachtig! Volgend jaar weer? :-)

  Erik; gefeliciteerd met je vader!

 4. Ey gasten ziet er erg tof uit , zijn jullie van die waterval afgegleden :D ( dat zou ik dus gedaan hebben ;) ) veel plezier nog.
  Groeten luuk

 5. Dudes!!!!

  Zo zeg! Das pas cool!! Echt heel mooi allemaal!!! Hahaha, jullie zullen wel als 4 negers terugkomen denk ik :-P Ga waarschijnlijk morgen varen voor 6 weekjes, dus word ik toch ook een beetje neger Haha!! maar heel cool, hoop dat ik jullie fiets gebeuren nog een beetje kan volgen als ik op de boot ben!!!

  Nou mzzzzl!!!!! En groetjes van Laurien!!

  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 6. Hey bassie en de rest! Jeee we zijn jalours! wat een prachtige foto’s en jullie zijn pas begonnen met de reis! Veel plezier met het vele moois enne denk aan die spinnen he?! hahahha

  Vele groetjes van Aad Halina en vivian

  enne ik wil veel tarantula foto’s zien coolll

 7. Lovin’ the pictures!… shame I can’t speedlearn Dutch though, but it’s okay, babelfish has come to my rescue many time already> It looks absolutely GORGEOUS up there and I can’t wait to get up to there in a few weeks!
  All the best!

 8. Oi !! Wat hebben jullie het slecht daaro man….vooral die witte stranden, ik zou het er geen dag uithouden! ;) Nee het wordt een cliche….maar het is dan ook adembenemend mooi. Zeker vergeleken bij mijn uitzicht: regen en een idioot die de gevel van zijn buurtsuper de verschrikkelijke kleur van ZALM ROZE heeft gegeven ;(
  Maar zo te lezen zijn jullie nu ook echt begonnen met waar jullie voor komen, het lekker rondreizen en zoveel mogelijk zien. Trouwens de Burger King op Schiphol was al overdonderend dus ik had eigenlijk wel een foto willen zien van jullie bij aankomst op dat pleintje in ‘the mall’ ;)
  Sebas leuk nog dat je aan me gedacht op m’n verjaardag! Hoorde van je moeder dat je niet kon bellen naar 06 nummers. Geeft niet, zoals ik al zei toch leuk :)
  Ohja Domo zegt het weer niet :), maar we hebben een auto’tje ! Nooit meer met de Groene Wielen naar Spijkenisse :) Tot zover een beetje onze update,

  Denise en Domo

 9. Lekkere update boys! vette foto’s!
  Vooral het KFC verhaal was ontroerend mooi ;)
  Maar wat mij al een tijdje bezighoudt en wat iedereen zich afvraagdt..

  Poepen jullie langs de weg?

 10. Hebben jullie ook gekeken of mamma krokodil in de buurt was toen je aan het fotograferen was? Wat een mooie foto’s krijgen we te zien bij jullie verhalen. Op naar het volgende verslag.

 11. Jezus jongens, wat zien jullie er goed uit! Oh ja en de foto’s zijn ook wel mooi ;-) Complimenten aan Kok! Ik heb jullie verslag met plezier gelezen, dat het allemaal zo fantastisch gaat maakt jullie weg-zijn wel een stuk beter te verdragen namelijk. Tof ook dat jullie nu allemaal de Transformers hebben gezien, Thomas: jij hebt hem nu 2,5 keer gezien! Hier gaat het ook goed: nog elke vrijdag Doft en af en toe lekker naar de bios. Bovendien is het nu eindelijk lekker weer hier. Als het zo blijft, heb ik een top tuinvakantie (vandaag begonnen!)Lekker barbecuen bovendien, dat kan in Nederland gelukkig ook…

  Ik kijk uit naar meer verhalen en foto’s, maar eerst: hele dikke knuffel en kus!
  Sonja (en de baby schopt ook lekker mee)

 12. Vrienden,

  Wat fijn dat jullie al zulke spannende ervaringen hebben opgedaan.
  De vierdaagse is weer zonder blaren of andere ongemakken verlopen.
  Zonnig maar op het allerlaatste stukje ging het regenen,nou ja regenen zeg maar 3 dubbel plenzen.Erik,ik stuur je ook nog een persoonlijke mail.
  Groetjes van pa.

 13. Hello gangsters!

  Shit! het ziet er allemaal tof uit! Echt ik ga zo hard sparen he. En dan kom ik op visite! Ik denk dat ik in 2016 wel een kaartje bij elkaar kan hebben.

  Veel plezier!! Tot snel!!

  Doei doei!

 14. Hallo jongens,

  jaloezie spat uit iedere klier die mijn lichaam rijk is. Gezeten op een bureaustoel achter een schemerig bureau terwijl buiten het hondenslijk en kattenpis langs de ramen druipt komen die foto’s en verhalen buitengewoon hard aan. Maar uiteraard is het jullie van harte gegund, want zo ben ik dan ook wel weer.
  Al met al krijgen we een setje gezonde aborigonals terug in plaats van gezonde blanke jongentjes weldra jullie huiswaarts keren. Goed blijven smeren, veel blijven genieten, pas goed op jullie zelf en eventuele enge (kaai)mannen… en vooral blijven komen met de verhalen en foto’s want mijn lichaam kan nog wel wat meer jaloezie verdragen voordat het hart het begeeft.

  x
  Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *