De Kronieken van Sabec


Sabec’s kijk op het leven in de wildernis van Australië.

Sabec

In Nederland hebben we de zwaan, het gerucht gaat dat ie in 1 klap je arm kan breken. Maar in Australië hebben ze de Cassowary…die maakt je dood! De cassowary; een blauwe loopvogel met een hoogte van meer dan 2 meter, en klauwen waar je eng van wordt.

Klinkt allemaal leuk en aardig maar we hebben dat beest nog steeds niet gezien/gegeten, wel honderden borden langs de weg van “pas op!! Hier steken cassowary’s over”. Je kent die borden wel van langs de weg in Nederland (niet met die vogel natuurlijk maar met een hert ofzo), maar heeft ooit iemand wel eens daadwerkelijk een beest daar over zien steken. We zitten hier nu bijna 2 weken en het wordt hoog tijd dat we die lelijke blauwe vogel eens tegen het lijf lopen, ik verlaat simpelweg dit land niet voordat ik zo’n beest heb gezien..dus.

Maar zoals jullie kunnen zien op de foto’s hebben we al genoeg andere mooie dingen in dit landje mogen waarnemen. Typisch in het gedeelte van Australie waar we nu zitten zijn de mooie watervallen, en de prachtige heldere zwemgedeeltes die daar uit voortvloeien. Uiteraard moesten we in een van deze een frisse duik gaan nemen (want fris was het zeker). Maar makkelijker gezegd dan gedaan, om bij de poel aan te komen moesten we eerst een paar rotsjes (mag eigenlijk geen naam hebben) beklimmen wat voor mij al een hele opgave was, want zoals jullie weten heb ik niet bepaald de souplesse van een ninja in de nacht. Gelukkig wilde Thomas me vergezellen en hij ging me vooruit, we praten nu over een stukje van een meter of 5 hooguit waar zelfs bejaarden overheen klauteren met speels gemak. Tho, die inmiddels al bijna een half uur in het water lag, keek rustig toe hoe ik mijn weg beklom. Eindelijk vlakbij het water aangekomen zat ik al met het volgende probleem; het water was niet meer dan 7 graden ofzo. Dus stond ik daar met beide benen op 2 verschillende stenen mezelf te pushen om die laatste stap te wagen. Inmiddels stond er al een aardig clubje mensen op de kant te kijken hoe ik mezelf weer prima in het middelpunt zette. Eindelijk! Allebei de benen op de laatste steen, nu alleen nog springen. Mensen begonnen me aan te moedigen “You can do it!!”, dus toen moest ik maar, ik mezelf nog even op de borst slaan en nog een paar Jaymzen eruit gooien (voor de mensen die niet weten wat dat is, dat is het woord “Yeah” maar dan zeg je het of dat je gestoord bent), maar bij de laatste Jaymz ging het mis. In plaats van een mooie elegante duik, of desnoods een bommetje, deed de zwaartekracht het laatste stapje voor me. Ik probeerde alles om te blijven staan maar er was geen houden meer aan, en voordat ik het wist lag ik koppie onder in het ijskoude water. Ik heb Thomas serieus nog nooit zo hard horen lachen, de eerste 4 minuten kon ik ook nog wel meelachen, daarna werd het toch wel een beetje pijnlijk. Maar goed, ik heb me lesje wel geleerd, geen waaghalzerij meer voor deze acrobaat.
Wat ook waaghalzerij is is het eten van Vegemite, je kent het wel van het liedje, dat smeer je dan op je brood en dat eet je dan op (met je mond). Vegemite is zonder twijfel het meest ranzige wat ik ooit heb gegeten, en ik heb een heel gros aan Poolse oorlogssoepen in m’n leven voor m’n neus geslingerd gekregen, maar Vegemite is zo ongelooflijk smerig, alsof je een pot jam 6 jaar lang in de zon hebt laten staan, met het deksel eraf!! Ook weer een les: Eet geen Vegemite, maar ik neem wel een potje voor jullie mee uiteraard, zo ben ik dan ook wel weer.

Voor de mensen die het zich afvragen, drinken we wel genoeg??! Het antwoord is uiteraard ja. We hebben zelfs onze eerst schandalige zuipavond al achter de rug. Het gebeurde allemaal bij een hostel 1 km van onze camping vandaan……
Met onze zakken redelijk gevuld liepen we met het vermoeden dat er verderop de weg een leuk café zou zijn… Eindelijk aangekomen bleek het een jongerenhostel te zijn, met een hele hoop te dronken Europeanen.We werden ontvangen alsof we daar al jaren kind aan huis waren, want zo zijn de mensen hier, Tof!
Uiteraard een paar pintjes op, en wat ook erg lekker is; Woodstock-cola (net als Jack en coke alleen kost het geen fuck, dus voor degene die in Spike van een Jackie houdt, en je weet donders goed dat ik het over jou heb, probeer de Woodstock-variant). Maar we genoten heerlijk van het schouwspel van de groep gasten die allemaal enorm bezopen waren. Met als absolute hoogtepunt een of andere gast, met een panty aan, die al een uur op de tafel stond te dansen, me toch ff een smak maakte. Letterlijk door de tafel gezakt, maar wat het helemaal mooi maakte is dat 1 been op de tafel lag en de andere eronder, hoe ongemakkelijk zit je dan!! Maar nimmer heb ik ooit iemand zoveel pijn zien hebben. Erg leuk dat die hele tent in paniek schoot, en het enige wat je hoorde waren 4 Nederlanders die bulderden van lachen, ik vind het nog steeds mooi als ik er aan denk.

En we hebben gefietst en natuur gezien.

Dit was hem wel weer ff,
Groeten, ook namens de jongens,
Sabec


26 responses to “De Kronieken van Sabec”

 1. Voor mij zal je altijd “een ninja in de nacht” zijn Sabec, maar seriously wat een waanzinnige avonturen weer. Ik zie je helemaal voor me op die rots. Sonja eet wel eens marmite, dus ik weet precies hoe ranzig Vegimite ruikt en smaakt…. En aan dit bericht kan maar 1 afsluiter zijn “YEEEAAAHH”!!!

  Ciao boys en drinkze,

  Vincent

 2. Vegemite is echt zo lekker. You crazy fool. YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!
  YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!! YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Hoorah!!!!! Hoorah!!!!

  Ik kan me het helemaal voorstellen hoe die duik van jou eruit gezien moet hebben. Moet toch weer denken aan een voorvalletje lang geleden op het Haringvliet ;)

  en als de vogels niet naar jullie komen moeten jullie maar naar de vogels! Maar wel uitkijken he….!

  Was je trouwens nog ziek van de vegamite?

 4. Even dacht ik de nieuwe Steve Irwin ontdekt te hebben….maar het gaat toch meer richting Beavis and Butthead go Down Under. Zou een leuk script zijn voor een nieuwe aflevering ;)

  Nu weet ik waarom je ooit 2 maanden journalistiek hebt gestudeerd, je kan leuk schrijven :)

 5. Prachtige verslagen schrijf je, Sebas. Ik kon Thomas al horen lachen daar in dat water. Was het echt zo koud of zit je nou op te scheppen? De uitgebreide beschrijving van het fietsen vond ik ook leuk om te lezen.

  Veel plezier.

 6. Ja leuke website hoor!
  Jammer dat mijn baas de kroeg al zo vroeg dicht wilde doen maandag.Maar ja, zo gaat dat dan in ” The Big Smoke” of Ingham.
  Toch wel ff gezellig om weer es n paar maffe Dutchies aan de bar te hebben zitten.
  Ik wens jullie nog heel veel (fiets)plezier, en fiets vooral niet te snel want dan zie je die Cassowary echt niet meer.
  Groetjes Tanja

 7. HAHAHAHAHAHAHA… Sabec is geen Ninja.. Kan me ook nog een verhaal herineren van een hek rond de kinderboerderij HIHIHIHIHIHIHIHIHI…

  Ga vooral zo door met schrijven…

  Denk aan jullie!!!!!

  XXXEsther

 8. hey bas dat betreft ben je net zo soepel en lenig als ik ;) (paar weken geleden voor dek stadspoort bij de westerkade)

  hoe is het met het smurfen?

  succes mannen

  groeten rene

 9. Fantastische verhalen gasten!!! en dat al na 10 km…Ik verwacht na die 10000km zeker een epos die de Lord of the Rings flink overbodig gaan maken.
  Ik zal vast Elijahs Woods bellen of hij interesse heeft om Sabec, Son of Georgio te spelen in 10000km The Movie.

 10. Fantastisch dat een of andere gast dan een nog ergere (en grappiger) doodsmak maakt. Jammer dat er geen geluidsopname is van jullie gelach temidden van het gepaniek van de andere gasten, hoewel ik het dan waarschijnlijk in m’n broek zou doen van het lachen. Keep on drinking and laughing boys …. YEEEEEAH!!!!!

  Kus!

 11. Dat je ze niet gezien hebt is makkelijk te verklaren. Ze zitten hier in de dierentuin, hoe kunnen ze op twee plekken tegelijk zijn?! Nou?!

  Bring me some rock samples, teefjes.

  Kusjes aan jullie

 12. Het is een mooi verhaal Sabec.Ik merk wel dat jullie genieten er er geen spijt van hebben.Zijn jullie al verder gefietst en gevorderd naar de volgende fietsenmaker?Ook de andere vrienden moeten maar eens een verhaal maken.We leven met jullie mee en wachten volgende berichten af.Wim.

 13. Man man man ik zou er haast heel erg graag voor willen fietsen, wanneer komt die aussie abo nou? we moeten wel dronken smsjes van thomo krijgen natuurlijk ;)
  Geniet ervan gasten en laat erik even tot rust komen met zijn zakje

 14. Sebastian,
  laat ik voorop stellen dat ik me absoluut niet aangesproken voel als zijnde de persoon waaraan jij refereert in deze schitterende kroniek !
  ECHTER,ik voel me wel geroepen om je te herinneren aan een oud motto van mij.
  Hoe vaak moet ik je het nog zeggen ? Je wordt ziek van cola in je drank !!!
  Willen jullie alsjeblieft een beetje op hem letten jongens ?
  Anders zie ik dit nog helemaal fout af lopen.
  grtz aad

 15. Vegaboy hier,

  uhm, kun je voor mij 2 potjes meebrengen? Ik hou ontzettend van marmite (zeker in combinatie met gortdroge pindakaas) en wil wel die ozzy-variant proberen.
  Mooie pose ook op de foto, Sabec!

 16. heej pretty boys…

  Sounds great mate’s!

  Moest wel aan jullie denken toen ik Salmonella had verleden week, goddamn wat was ik blij dat ik NIET in Australie op een ligfiets zat.
  Maar zo te horen is het meer liggen,lachen en vooral drinken dan fietsen ;-)
  well done!!

  DIKKE KUS van Cora en een schop onder jullie hol van mij!!!

 17. hallo jongens

  leuk stukje wist niet dat jij zo goed kon schrijven, wel een beetje voorzichtiger worden. en laat die vogel ook maar krijg beelden van jurrasic park in mijn hoofd, kan nooit goed zijn. hoed staat je goed, beetje raar voor een ninja. tot gauw groetjes aan de jongens yolande

 18. Waanzinnig om te lezen allemaal ! Sabec’s wateravontuur koste me een kop koffie en toetsenbord…

  Veel succes allemaal en dat het bier jullie maar goed mag smaken !

  Gr bart

 19. Hoi.
  Wat een verhaal zeg!!! Geweldig. Had jou toch wel wat stoerder ingeschat, 7 graden, lekker toch man. Wij zijn zelf net terug van vakantie in Spanje, daar was het zeewater ongeveer 25 graden, bah, niet echt verkoelend. Maar wel lekker!!!
  Ben benieiuwd naar de volgende up-date.
  Groetjes en xxjes van ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *